TOP-1.2.1-16-KO1-2017-00001

Rábai Katalin Borászat, Neszmély

Rábai Katalin Borászat

2544 Neszmély, Villa sor 3.

+36(70) 658 0120

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

facebook.com/rabaikatalinboraszat

 

Termőterület mérete: 1 hektár

   Rábai Katalin borászata a Gerecse hegység lábánál, Neszmélyben, a Kásáshegy dűlőben található, gyönyörű kilátással a Dunára és Szlovákiára. A kis borászat 1 hektáron gazdálkodik, azonban a kis terület ellenére több fehér és vörös szőlő fajtával foglalkozik. Mindegyik boruknak külön története van. Megtalálható náluk a Sírig tartó szerelem, mely Irsai Olivérből készült, Miklós atya Szürkebarátja, Neszmély egykori nevét viselő Longa Villa Chardonnay, Mariska néni Hárslevelűje, Zsiga Bá' Olaszrizlingje, a Bíboros kosborról elnevezett Cabernet Sauvignon rozé és Pista bátyám kedvenc Cabernet Sauvignonja.

   A borászat előzetes bejelentkezéssel tavasztól-őszig bármikor látogatható. Borskóstoló mellett, igény esetén, ebéddel és borkorcsolyával várják a borszerető vendégeket.

Rábay Katalin

Szivek Pince Kesztölc

Fehér fajták, 30 éves ültetvények. A szőlészet nem sablonos tevékenység. A szőlő állandó kihívások elé állít. Gondos gazdaként gyalogolunk a sorok között, megismerjük az ültetvényt. Kézi munkánkkal megadjuk a szőlőerőnlétét, arányát, mely a betegség megelőzésben is fontos szerepet kap. Útkeresők is vagyunk: meg szeretnénk mutatni legjobb tudásunk szerint a műveléssel és a feldolgozással a termőhely komplexitását.

Cím: 2517 Kesztölc, Csévi út 25. 

Tel.: +36 70 388 77 76

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.szivekpince.hu

Facebook: Szivek Pince

 

 

 

Hauzer Bormanufaktúra, Baj

 

Hauzer Bormanufaktúra

 

2836 Baj, Szőlőhegy, Szent András dűlő út

+36306403487

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://hauzer-bormanufaktura.hu

/www.facebook.com/hauzerbormanufaktura/

 

Szőlőfajták: királyleányka, kékfrankos, zweigelt

Készített borok: Királyleányka, Olaszrizling, Chardonnay, Kékfrankos rozé, Pinot noir rozé, Kékfrankos, Zweigelt, Cabernet sauvignon

Borkóstoló: 1-30 fő (hideg- és melegétel is választható)

   A Hauzer Bormanufaktúra Bajon, a Budáni-hegyen található, a szőlőültetvényünk területén. A nem egész egy hektáron lévő szőlőnkben a területre jellemző hagyományos szőlőfajták találhatóak meg: királyleányka, kékfrankos és zweigelt. Akik a pincészetünkben felkeresnek minket, megismerhetik a kézműves boraink technológiáját, megtekinthetik a mai napig használatban lévő, 1798-ban készült présünket. Lehetőséget biztosítunk borkóstolásra, maximum 30 fő részére. A 3 és 6 tételes kóstolómellé borkorcsolyát kínálunk, valamint előzetes egyeztetés alapján meleg étel is választható. Több generációs családi pincészet vagyunk, melyben mindenki tudásának és képzettségének megfelelően kiveszi a részét a munkákból.

   Tibor gyermekkorától gondos szőlő- és borosgazdaként műveli a területet. 2014-ben én is csatlakoztam hozzá szőlész-borászként, Dávid pedig "minőségellenőrként", hogy egy kis fiatalos lendületet és színt vigyünk borainkba. Palackjainkban megízlelhető a borvidék iránti elhivatottságunk , a hitelesség és a szőlő szeretete.

Hauzer-Prém Zsuzsanna

 

 

 

 

Gottwald Borászat, Dunaszentmiklós

 

Gottwald borászat

 

Gottwald kóstoló pince - Tata, Fekete út 1.

Gottwald Borászat - Dunaszentmiklós, Öreg-hegy

+36 34/586-114, +36 30 969 0882

  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 http://gottwald-boraszat.hu/

Facebook: Gottwald Borászat

 

   A Gottwald Borászat minden részletében személyes, és ez azonnal hat a vendégeinkre. Aki járt egyszer nálunk, az esetek többségében rendszeresen visszatérő vendéggé, sokszor jóbaráttá válik. Egy újabb, egyedi színné a Gottwald palettán. Egy újabb, személyes történetté, amelytől többek leszünk, és amely új erőt ad, hogy még jobbá váljunk.

   Családunk hosszú ideje vendéglátással foglalkozik, így kialakult bennünk a természetes igény arra, hogy ne csak bort alkossunk, hanem boraink mellett ételeinkkel együtt nyújtsunk teljes gasztronómiai élményt. A boldogságot egy nagy egészként éljük meg, melyben az isteni bornak, a hozzájuk illő ételnek és a neszmélyi lejtők varázsának egyforma szerep jut.

Gottwald Zoltán és Gottwald Szilárd

 

Bősze Pincészet, Ászár

Bősze Pincészet Ászár

2881 Ászár, Gyári út 23/a.

+36205731563

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.boszepinceszet.hu

https://www.facebook.com/boszepinceszet

 

Termőterület mérete: 8,5 ha

Szőlőfajták: Irsai Olivér, Olaszrizling, Rajnai Rizling, Rizling Szilváni, Szürkebarát, Chardonnay, Zengő, Viktória Gyöngye, Nektár, Zöld Veltelini, Sárgamuskotály, Pinot Noir, Zweigelt, Kékfrankos és Cabernet Franc

Borkóstoló: 60 főig (kísérő: hideg-, melegétel)

   2009 decembere óta foglalkozunk szőlőtermesztéssel és feldolgozással a Neszmélyi Borvidéken, azon belül is Ászáron.

   2019. augusztusára megvalósult nagy álmunk, elkészült az új borászati üzemünk, melynek köszönhetően tovább tudjuk növelni mind a borok minőségét a korszerű technológiai adottságoknak köszönhetően , mind a borok mennyiségét , hogy még szélesebb körben élvezhessék a Bősze borokat. Nagy részben reduktív borok készülnek a pincében, de számos hordóban készülnek oxidatív tételek fehér és vörösborból.

   Jelenleg 8,5 hektár saját területtel rendelkezik a pincészet. Borainkat a környékbeli éttermekben, néhány élelmiszerüzletben, borszaküzletben, rendezvényeken valamint helyben értékesítem. Az idei évben tovább bővítjük az értékesítési helyeket legyen az étterem vagy borszaküzlet.

   Célom, hogy boraimmal segíteni tudjam a borvidék jó irányú megítélését, fejlődését és a nagy múltú ászári borokat újra ismertté tegyem az országban és országon kívül.

Bősze Csaba

 

 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.