TOP-1.2.1-16-KO1-2017-00001

Currus Kispince

Hiszek a tatai medencéből kiemelkedő változatos talajú szőlődombok varázsában. Hiszek a kárpát-medencei fajták jövőjében és hiszem, hogy a hagyomány nem csak papíron létezik. Keresem a választ, hogy a borvidékről kipusztult őshonos fajtáink (Bálint, Juhfark, Szagos sárfehér) sikerrel életre kelthetők lesznek-e? Vajon a Furmint, a Hárslevelű és a Kéknyelű kiemelkedő minőségre képes nálunk is? Különleges ízeket próbálok megálmodni, amelyek több éves fahordós érlelést követően válnak teljessé.

A pince nevét adó ”Currus” kifejezés latin eredetű: jelentése hadiszekér, versenykocsi. ”Currus Kochy” magyar forrásokban a legrégebbi említése a Kocs községből származó kocsinak. 

A borászat jövőjét és a hozzá kapcsolódó vendéglátást is Kocson, egy 1749-ben épült műemléki épület falain belül szeretném kialakítani. Rendezvényeinket és szervezett borkóstolóinkat 2016. május 1-től kívánjuk újra indítani. 

 

Maller Zsolt
Cím: 2890 Tata, Fürdő u. 18.
Tel.: +36 20 611 2512
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

Honlap: www.curruspince.hu

 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.