TOP-1.2.1-16-KO1-2017-00001

Kősziklás Borászat Dunaszentmiklós

Pincészetünk, mely a közeli Kősziklás dűlőről kapta a nevét, 17 hektáron termelt szőlőből készíti borait. Kísérletező borászat vagyunk. S bár már régóta állítunk elő bort, a nagyközönség elé csak 2009-ben léptünk. A borvidék lankáin elterülő szőlőinkből a területről ismert borok mellett minden évben igyekszünk az adott évjáratokból csak ránk jellemző, kézműves borokat, igazi borkülönlegességeket is alkotni.

Készítünk illatos, zamatos szőlőfajtákból reduktív technológiával friss gyümölcsös fehér- és rozéborokat. Héjon áztatással és hűtött erjesztéssel a szőlő elsődleges íz-, illat-, és zamatanyagát kívánjuk átmenteni a borba.

Elsősorban a helyi fajtákból - Királyleányka, Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres - készítjük ezeket a borokat, de természetesen a nagyon népszerű és közkedvelt világfajtákból is: Chardonnay, Sauvignon Blanc.

A borvidék potenciálját a testes, fahordókban erjesztett és érlelt boraink - Pinot Blanc, Chardonnay, Olaszrizling - jól tükrözik.
Kékszőlőkből jelentős hozamkorlátozással kedvező évjáratokban vörösborokat is készítünk - Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon.
A Neszmélyi borvidék hagyományainak ápolása mellett célunk elsősorban az, hogy az egyes fajtákban rejlő potenciált, lehetőséget megmutassuk fogyasztóinknak.

Fogyasszák borainkat jó kedvvel és egészséggel!

Cím: 2897 Dunaszentmiklós, Rákóczy Ferenc utca 15. 

Tel.: +36 30 520 1812

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: www.kosziklas.hu

Facebook: Kősziklás Borászat

 

 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.