TOP-1.2.1-16-KO1-2017-00001

Farkas Dezső Pincéje, Agostyán

 

Farkas Dezső pincéje

 

2835 Agostyán, Szabadság utca 11.

+36 20 478 6382

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Farkas Dezső és Családja Pincészet

 

   A pincészetet Farkas Dezső és családja alapította 2011-ben, saját örömére, közel két hektár területre alapozva. A szőlőterületek a Tokaji Történelmi Borvidék szőlőkataszter szerint I. osztályú besorolású területei a sárospataki Darnó dűlőben. 

   A tradicionális tokaji (Furmint, Hárslevelű) fajtákon kívül néhány száz Zengő és Kabar tőkénk is van, a belőlük készített borok érdekesen mutatják a termőhely ásványosságát, tokaji jellegét. Borainkat mind a hagyományos tokaji kisfahordós erjesztéssel és érleléssel, mind reduktív technológiával készítjük. 

   Csak tökéletesen érett, évjárattól függően botrítizálódott szőlőt szüretelünk, így próbáljuk kihasználni a kiváló termőhely adta lehetőségeket. Boraink ennek megfelelően összetettek, testesek, hosszú ízérzetűek.

   Kispinceként borait azoknak ajánljuk, akik a bort bizalmi- és személyes termékként kezelik.

Farkas Dezső

 

Wéber Családi Pince

Pincénk a Neszmélyi borvidék egyik különleges adottságú és történelmű településén, Tata mellett Bajon, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető helyen található. Az itteni szőlőhegyen épült 1754-ben az Eszterházyak Nagypincéje, és az 1832-ben készült Közép-Európa legnagyobb boroshordója, az 1250 akós (748hl-es) Rákóczi-hordó.


A szőlő és a hozzá tartozó pince a múlt század közepén került a család birtokába Nagyapám révén. A gyalogművelésű tőkék között fő fajták az Ezerjó, a Juhfark, az Olaszrizling és a Szürkebarát voltak.


Édesapám fokozatosan vette át a feladatokat. Egyes függönyre és vertikora váltott, a fajták között megjelent a Bianca, a Viktória gyöngye, a Zenit, később a Cserszegi fűszeres és a Rozália.


A feladatokat kezdtem én is átvenni. Megújítottuk a támrendszert, középmagas kordonra váltottunk, a fajták közt újdonságként megjelent a Taurus. Terveink között szerepel kékszőlő termesztése is.


A munkákban gyermekeim, a negyedik generáció is tevékenyen kiveszi a részét, az utánpótlás biztosított. Kézműves, családi borászat vagyunk.
Szőlőterületünk, mely 900 nöl méretű, Baj-Szőlőhegyen, az egyik legjobb adottságú dűlőben a Kecske-hegyen található. Kizárólag az itt szüretelt szőlőt dolgozzuk fel. A terület alatt 10 méter mélyen bújik meg a 200 éves, részben téglázott, részben csak löszbe vájt pincénk, amely méretéből adódóan akár 50 fő fogadására is alkalmas. Különlegessége, hogy akadálymentesített, nem kell lépcsőznie a vendégeknek. A présház előtti nagy kertben amíg a szülők bort kóstolnak a gyerekek szabadon játszhatnak.


Az elmúlt időszakban részt vettünk a Nyitott Pince Napokon, csatlakoztunk a Neszmélyi Borút Egyesülethez és igyekszünk megjelenni egyre több rendezvényen. Hisszük, hogy jó úton járunk és reméljük, hogy ebben látogatóinknál is visszaigazolást nyerünk. Reméljük alkalmuk lesz megtapasztalni a hely nyugalmát, érezni a természet közelségét, élvezni a kis pincékre jellemző családias hangulatot.

Cím: 2836 Baj-Szőlőhegy, Vincellér út 2610.hrsz
Tel.: +36 20 432 2491 (Wéber Rudolf)
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: http://weberpince.hu

Facebook: Wéber Családi Pincészet

  

 

Turay pincészet

A Turay család borkészítési hagyománya generációkon keresztül haladt egészen napjainkig. Ahogy pincészetünk neve is tükrözi, a szőlő- és bormunkálatokat szűk családi körben végezzük, akárcsak a vendéglátást, ezért teremtünk kellemes hangulatot és közvetlen kapcsolatot minden hozzánk érkező érdeklődővel.

Az Ászár-Neszmély borvidék önmagában is páratlan, de a Turay Családi Pincészet panorámáját megtekintve tűnik csak fel igazán mennyi érték vesz körül bennünket, hiszen a csodásan belátható Tatai medence rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt mindenki számára.

Szőlőtermő területünk 1 hektár, amit szívvel-lélekkel gondozunk a hét minden napján. Pincénkben a modern technológia, és a hagyományos borfeldolgozás  egyaránt mérvadó. A présházat és a pincét a kapucinus rend építette körülbelül 250 évvel ezelőtt. Hitéletüket a ma kóstolóteremként használt helységben folytatták, itt találhatóak a szenteket ábrázoló falfestmények; szekkók is. Vendégeinket előzetes egyeztetés alapján 40-45 főig várjuk baráti, családi összejövetelekre, találkozókra, eseményekre. Kemencénkben igény szerint ínycsiklandó ételeket készítünk.

 

Tel.: +36 20 958 4264 (Turay István)
Honlap: http://turaypince.hu
Facebook: Turay Családi Pincészet
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Horváth Családi Pincészet, Tata

 

Horváth Családi Pincészet – Tata

2890 Tata, Látó-hegy

+3630385-8256; +36302274773

  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.tata-horvathpince.hu

 

Termőterület mérete: 11 ha Szőlőfajták: zenit, rizlingszilváni, cserszegi fűszeres, leányka, szürkebarát, ottonel muskotály, merlot

Készített borok: Leányka, Zenit, Ottonel muskotály, Szürkebarát, Merlot, Cserszegi fűszeres, Rizlingszilváni, Merlot rozé és a Fehér cuvée.

Borkóstoló: 6-32 fő (hideg-, melegétel egyaránt) A Horváth Családi Pincészetet két testvér, Horváth Attila és Horváth Mihály alapította. 1989-ben Édesapánk segítségével döntöttünk a szőlőtermesztés mellett. Eleinte saját fogyasztásra készítettünk bort. Kísérletezésünk, tapasztalataink és nem utolsósorban borversenyeken elért eredményeink ráébresztettek bennünket arra, hogy barátainkon kívül másoknak is meg kellene mutatnunk ezt a csodát, amit Tata város két legjobb dűlője, a Grébics-hegy és a Látó-hegy föle tud nyújtani a borkedvelők számára. Néhány év alatt 11 hektárra növeltük ültetvényeinket, melyeket környezetbarát módon védünk és gondozunk.    Boraink nagy részét reduktív technológiával készítjük.

   Célunk, hogy kihasználva a termőhely adottságait megmutassuk a Neszmélyi Borvidékre jellemző szép savgerinccel rendelkező illatos, gyümölcsös borokat. Zenitből, szürkebarátból hordóban erjesztett és érlelt testesebb borokat készítünk.

Horváth Attila és Horváth Mihály

 

 

 

 

 

 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.