Ön itt van: Főoldal

Cikkek

Kősziklás Borászat, Dunaszentmiklós

 

Kősziklás Borászat - Dunaszentmiklós

 

2897 Dunaszentmiklós Hrsz.: 477

+36305581727

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.kosziklas.hu

www.facebook.com/KOSZIKLASBORASZAT

 

Termőterület mérete: 40ha

Szőlőfajták: Irsai Olivér, rizlingszilváni, sauvignon blanc, királyleányka, sárgamuskotály, olaszrizling, rajnai rizling, hárslevelű, kékfrankos, merlot, pinot noir, chardonnay, pinot blanc

Készített borok: Rizlingszilváni, Irsai Olivér, Sauvignon blanc, Királyleányka, Olaszrizling, Sárgamuskotály, Rajnai rizling, Hárslevelű, Szirt Cuvée, Pinot noir rozé, Merlot rozé, Kékfrankos rozé, Pinot noir, Kékfrankos

Borkóstoló: max. 20 fő, hideg étkezéssel

   A Kősziklás Borászatot 2008-ban alapítottuk, nevét egy közeli dűlőnkről kapta. Az első években néhány ezer palack bort készítettünk, de mára már az éves termelésünk eléri a százezer palackot. Ehhez 40 hektárról szüreteljük az általunk nevelt és dédelgetett szőlőfajtákat. Elsősorban reduktív jellegű fehér- illetve rozé borokat készítünk, de egyre nagyobb hangsúlyt kapnak már a fahordós fehér és vörösborok is. Az általunk leginkább preferált reduktív fajták: a királyleányka, a sauvignon blanc, a rizlingszilváni, az Irsai Olivér és a sárgamuskotály, rozé borban pedig a pinot noir és a kékfrankos. A fahordós fajtáknál a rajnai rizling, a chardonnay, a pinot blanc, a hárslevelű, a juhfark és a furmint tartoznak a kiválasztottak közé. Vörösborainkat pinot noirból és kékfrankosból készítjük.

   Fontos célunk, hogy megtaláljuk azokat a szőlőfajtákat és a hozzájuk leginkább illő borkészítési eljárásokat, melyek jól tükrözik a Neszmélyi Borvidék valódi értékét.

Béger Ákos és Emmer Szabolcs

 

 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.