Ön itt van: Főoldal

Cikkek

Horváth Családi Pincészet, Tata

 

Horváth Családi Pincészet – Tata

 

2890 Tata, Látó-hegy

+3630385-8256; +36302274773

  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.tata-horvathpince.hu

 

Termőterület mérete: 11 ha Szőlőfajták: zenit, rizlingszilváni, cserszegi fűszeres, leányka, szürkebarát, ottonel muskotály, merlot

Készített borok: Leányka, Zenit, Ottonel muskotály, Szürkebarát, Merlot, Cserszegi fűszeres, Rizlingszilváni, Merlot rozé és a Fehér cuvée.

Borkóstoló: 6-32 fő (hideg-, melegétel egyaránt) A Horváth Családi Pincészetet két testvér, Horváth Attila és Horváth Mihály alapította. 1989-ben Édesapánk segítségével döntöttünk a szőlőtermesztés mellett. Eleinte saját fogyasztásra készítettünk bort. Kísérletezésünk, tapasztalataink és nem utolsósorban borversenyeken elért eredményeink ráébresztettek bennünket arra, hogy barátainkon kívül másoknak is meg kellene mutatnunk ezt a csodát, amit Tata város két legjobb dűlője, a Grébics-hegy és a Látó-hegy föle tud nyújtani a borkedvelők számára. Néhány év alatt 11 hektárra növeltük ültetvényeinket, melyeket környezetbarát módon védünk és gondozunk.    Boraink nagy részét reduktív technológiával készítjük.

   Célunk, hogy kihasználva a termőhely adottságait megmutassuk a Neszmélyi Borvidékre jellemző szép savgerinccel rendelkező illatos, gyümölcsös borokat. Zenitből, szürkebarátból hordóban erjesztett és érlelt testesebb borokat készítünk.

Horváth Attila és Horváth Mihály

 

 

 

 

 

 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.