Ön itt van: Főoldal

Cikkek

Turay pincészet, Baj

 

Turay Családi Pincészet - Baj

 

2836 Baj, Szőlőhegy 2222/2 hrsz.

+36209584264

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.turaypince.hu

www.facebook.com/turay.csaladipinceszet

 

Termőterület mérete: 2 hektár

Készített borok: Rozália, Olaszrizling, Hárslevelű, Pinot Noir, Cserszegi fűszeres, Cabernet sauvignon

Borkóstoló: 45 főig (hideg-, melegétel)

A Turay család már több generáció óta művelt szőlőt, de a XXI. század viharos történelmében a szőlő és földbirtokok elkerültek a családtól.

Jelenlegi pincénk és borházunk 2006 februárjában került a család tulajdonába. A szőlőművelését és a borászati munkákat a családfő Turay István vezeti. A családi pincészet minden munkájából a feleség Turayné Székely Éva és gyermekeik Turay Kamill, mint birtokgazda és Turay Sára is tevékenyen kiveszi a részét.

A minőségi szőlőművelést és borkészítést a megalapozott tudás és az elhivatottság teszi lehetővé, ezt bizonyítják a már elért eredményeink.

Pincénk 40-45 fős csoportok vendéglátására is alkalmas, kemencénkben pedig ínycsiklandó hagyományos ételeket tudunk készíteni látogatóink számára. A birtokot a 2018-as évtől a bioorganikus gazdálkodás szerint műveljük, miszerint bioszerekkel permetezünk, hogy meglévő szőlőink immunrendszerét megerősítsük. A kimagasló színvonal megőrzése érdekében a tőkéken lévő termést korlátozzuk, a hajtásokat rendszeresen válogatjuk, zöldszürettel ritkítjuk. A szüret kézi szedéssel, kíméletes feldolgozással történik és ennek köszönhetően a kiváló minőségű színmustból alkothatunk. Az alkotás során pedig azon filozófiánkat tartjuk szem előtt, mely szerint a terroir beszél, mi hallgatjuk, s ennek megfelelően kétféleképpen: oxidatív és reduktív eljárással készítjük tételeinket.

Turay család

 

 

 

 

 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.