Ön itt van: Főoldal

Cikkek

Farkas Dezső - Merum Pincészet, Agostyán

 

Farkas Dezső - Merum Pincészet, Agostyán

 

2835 Agostyán, Szabadság utca 11.

+36 20 478 6382

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Farkas Dezső és Családja Pincészet

 

   A pincészetet Farkas Dezső és családja alapította 2011-ben, saját örömére, közel két hektár területre alapozva. A szőlőterületek a Tokaji Történelmi Borvidék szőlőkataszter szerint I. osztályú besorolású területei a sárospataki Darnó dűlőben. 

   A tradicionális tokaji (Furmint, Hárslevelű) fajtákon kívül néhány száz Zengő és Kabar tőkénk is van, a belőlük készített borok érdekesen mutatják a termőhely ásványosságát, tokaji jellegét. Borainkat mind a hagyományos tokaji kisfahordós erjesztéssel és érleléssel, mind reduktív technológiával készítjük. 

   Csak tökéletesen érett, évjárattól függően botrítizálódott szőlőt szüretelünk, így próbáljuk kihasználni a kiváló termőhely adta lehetőségeket. Boraink ennek megfelelően összetettek, testesek, hosszú ízérzetűek.

   Kispinceként borait azoknak ajánljuk, akik a bort bizalmi- és személyes termékként kezelik.

Farkas Dezső

 

Turay pincészet, Baj

 

Turay Családi Pincészet - Baj

 

2836 Baj, Szőlőhegy 2222/2 hrsz.

+36209584264

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.turaypince.hu

www.facebook.com/turay.csaladipinceszet

 

Termőterület mérete: 2 hektár

Készített borok: Rozália, Olaszrizling, Hárslevelű, Pinot Noir, Cserszegi fűszeres, Cabernet sauvignon

Borkóstoló: 45 főig (hideg-, melegétel)

A Turay család már több generáció óta művelt szőlőt, de a XXI. század viharos történelmében a szőlő és földbirtokok elkerültek a családtól.

Jelenlegi pincénk és borházunk 2006 februárjában került a család tulajdonába. A szőlőművelését és a borászati munkákat a családfő Turay István vezeti. A családi pincészet minden munkájából a feleség Turayné Székely Éva és gyermekeik Turay Kamill, mint birtokgazda és Turay Sára is tevékenyen kiveszi a részét.

A minőségi szőlőművelést és borkészítést a megalapozott tudás és az elhivatottság teszi lehetővé, ezt bizonyítják a már elért eredményeink.

Pincénk 40-45 fős csoportok vendéglátására is alkalmas, kemencénkben pedig ínycsiklandó hagyományos ételeket tudunk készíteni látogatóink számára. A birtokot a 2018-as évtől a bioorganikus gazdálkodás szerint műveljük, miszerint bioszerekkel permetezünk, hogy meglévő szőlőink immunrendszerét megerősítsük. A kimagasló színvonal megőrzése érdekében a tőkéken lévő termést korlátozzuk, a hajtásokat rendszeresen válogatjuk, zöldszürettel ritkítjuk. A szüret kézi szedéssel, kíméletes feldolgozással történik és ennek köszönhetően a kiváló minőségű színmustból alkothatunk. Az alkotás során pedig azon filozófiánkat tartjuk szem előtt, mely szerint a terroir beszél, mi hallgatjuk, s ennek megfelelően kétféleképpen: oxidatív és reduktív eljárással készítjük tételeinket.

Turay család

 

 

 

 

Wéber Családi Pince, Baj

 

Wéber Családi Pince - Baj

 

2836 Baj-Szőlőhegy, Vincellér út 27.

+36204322491

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.weberpince.hu

facebook.com/weberpince/

 

Termőterület mérete: 0,4 ha.

Fő szőlőfajták: bianca, chardonnay, cserszegi fűszeres, taurus, viktória gyöngye, zenit

Készített borok: Bianca/Cserszegi fűszeres, Birtokbor, Chardonnay, Taurus, Viktória gyöngye, Zenit.

Borkóstoló: 6-50 főig, hidegtállal.

A család közel 70 éve művel szőlőt és készít bort, jómagam a 3. generációt képviselem. Csak saját szőlőt dolgozunk fel kis tételekben, melyet 0,4 hektáron termesztünk Baj-Szőlőhegyen. Bianca, chardonnay, cserszegi fűszeres, taurus, viktória gyöngye és zenit szőlőinkből természetes, spontán erjesztett fajta borokat készítünk.

Két évszázados pincénk akár nagyobb társaságok fogadására is alkalmas. Pincénk mellett két kis vendégházzal is rendelkezünk, amelyek 4 illetve 5+2 fő elszállásolását teszik lehetővé.

Wéber Rudolf

 

 

  

 

Horváth Családi Pincészet, Tata

 

Horváth Családi Pincészet – Tata

 

2890 Tata, Látó-hegy

+3630385-8256; +36302274773

  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.tata-horvathpince.hu

 

Termőterület mérete: 11 ha Szőlőfajták: zenit, rizlingszilváni, cserszegi fűszeres, leányka, szürkebarát, ottonel muskotály, merlot

Készített borok: Leányka, Zenit, Ottonel muskotály, Szürkebarát, Merlot, Cserszegi fűszeres, Rizlingszilváni, Merlot rozé és a Fehér cuvée.

Borkóstoló: 6-32 fő (hideg-, melegétel egyaránt) A Horváth Családi Pincészetet két testvér, Horváth Attila és Horváth Mihály alapította. 1989-ben Édesapánk segítségével döntöttünk a szőlőtermesztés mellett. Eleinte saját fogyasztásra készítettünk bort. Kísérletezésünk, tapasztalataink és nem utolsósorban borversenyeken elért eredményeink ráébresztettek bennünket arra, hogy barátainkon kívül másoknak is meg kellene mutatnunk ezt a csodát, amit Tata város két legjobb dűlője, a Grébics-hegy és a Látó-hegy föle tud nyújtani a borkedvelők számára. Néhány év alatt 11 hektárra növeltük ültetvényeinket, melyeket környezetbarát módon védünk és gondozunk.    Boraink nagy részét reduktív technológiával készítjük.

   Célunk, hogy kihasználva a termőhely adottságait megmutassuk a Neszmélyi Borvidékre jellemző szép savgerinccel rendelkező illatos, gyümölcsös borokat. Zenitből, szürkebarátból hordóban erjesztett és érlelt testesebb borokat készítünk.

Horváth Attila és Horváth Mihály

 

 

 

 

 

 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.