Ön itt van: Főoldal Borboléta Pincészet Baj

Borboléta Pincészet, Baj

 

Borboléta Szőlőskert és Pince - Baj

 

2836 Baj, Szőlőhegy, Esterházy nagypince út, 2418 hrsz

+36309722546

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.borboleta.hu

www.facebook.com/Borboletapinceszet

 

Termőterület mérete: fél hektár

Szőlőfajták: olaszrizling, fűszeres tramini, ottonel muskotály, bianca, kékfrankos

Készített borok: Olaszrizling, Ottonel muskotály, Tramini, Bianca, Rozé, Kékfrankos Siller

Borkóstoló: rossz időben max 30, jó időben max 60 fő. Borkorcsolya: hidegétel (megbeszélés szerint étteremből hozatott meleg is lehet).

   A BORBOLÉTA portugál nyelven PILLANGÓT jelent. A Molnár-Michl állatorvos házaspár több éves brazíliai, egyetemi oktatói munkájából hozta haza, a Gerecse lábához a „borboléta” kifejezést. Az eredeti, mintegy 3 hektárnyi birtokot, valamikor az 1800-as évek utolsóéveiben vásárolta meg a Michl család. A XX. század második felének diktatúrái alatt a szőlő és a gyönyörű, mintegy 100 méteres, boltíves pince csipkerózsika álmát aludta. A birtok családon belüli megosztása után, a Molnár házaspár és három gyermeke, nagy lelkesedéssel új telepítésbe kezdett 1984-ben, akkor még hobbi kertészetként. Mára közel egy hektárnyi szőlőt és gyümölcsöst művelünk. A számos és sokrétű feladat a négy házaspár és kilenc unoka között oszlik meg. A baji szőlőhegyi legendák sora és családi hagyományaink egyaránt őrzik a zamatos és jellegzetes baji borhírnevét.

   A magas minőségű szőlőmunka, a különleges adottságú pince, és a kézműves igényesség segítségével idézzük meg a baji bor évszázados ragyogását. A mi szőlőnk úgy válik borrá, ahogy azt a Teremtő megengedte. A borkultúra önzetlen szeretetét töltöttük palackjainkba. A családi vállalkozás sokoldalúságát dicsérik a helyben termelt gyümölcsök elkészítésének variációi, mint a különleges lekvárok, kandírozott gyümölcsök, gyümölcssajtok és gyümölcs alapú édességek, melyek mérsékelt mennyiségű cukorral készülnek, s nem tartalmaznak tartósítószert, íz- és állományjavítókat vagy bármely más adalékot.

Michl Évi néni

 



 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.