Ön itt van: Főoldal Gelbmann Szőlősbirtok Süttő

Gelbmann Szőlősbirtok, Süttő

 

Gelbmann Szőlősbirtok

 

2543 Süttő, Bikoli út, hrsz.047

+36202650952

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.gelbmannbirtok.

huwww.facebook.com/gelbmannbirtok

 

Termőterület mérete: 10 ha

Szőlőfajták: irsai olivér, ottonel muskotály, cserszegi fűszeres, királyleányka, sauvignon blanc, chardonnay, olasz rizling, merlot, cabernet sauvignon

Készített borok: Irsai Olivér, Göndör fehér és rozé gyöngyözőbor , Most fehér, rozé és vörös cuvée, Királyleányka, Chardonnay, Olasz rizling, 1001 cuvée

Borkóstoló: 2-50 fő (hideg kóstolófalatok, kérésre meleg étel is)

A Gelbmann Szőlősbirtokot Gelbmann Ferenc alapította 2000-ben, ő volt az, aki a Süttőről a Gerecsébe vezető út melletti „ősdzsumbujból” 15 éves kitartó munkával gyönyörű, művelt kultúrtájat varázsolt.

A birtok 67 hektárján 10 hektárnyi szőlő, két tó, egy lenyűgöző méretekkel rendelkező boltíves pince, egy modern szőlőfeldolgozó- és erjesztő, egy 120 fő befogadására alkalmas rendezvényház, valamint Charolais marhák, Shropshire birkák, rétek, legelők és erdőrészletek osztoznak.

Bár közhelynek hangzik, mégis igaz: a bor a szőlőben születik. A gyümölcsminősége, egészségi és érettségi állapota döntően meghatározza a belőle készülő bor értékét, karakterét. Pinceműveleteinket mindig az adott must, bor sajátosságainak messzemenő figyelembe vételével határozzuk meg, nem felülírjuk, hanem a lehető legnagyobb mértékben támogatjuk a gyümölcsben megírt „alapprogramot”.  

Hiszünk a szakmai hozzáértés fontosságában, de egy pillanatra sem felejtjük, hogy mi itt nem teremtők, hanem közreműködők vagyunk. Szenvedélyesen szeretünk szőlővel, borral foglalkozni, reméljük, hogy az érzés őszintesége, intenzitása borainkban is tetten érhető. Aki ellátogat hozzánk, tengernyi, kék eget, madárdalos csendet, mozdítatlan nyugalmat, a dimbes-dombos környék bukolikus báját és a megnyugvó lélekörömét találja birtokunkon.

Szegedi Csilla

 

 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.