TOP-1.2.1-16-KO1-2017-00001

Wéber Családi Pince

Pincénk a Neszmélyi borvidék egyik különleges adottságú és történelmű településén, Tata mellett Bajon, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető helyen található. Az itteni szőlőhegyen épült 1754-ben az Eszterházyak Nagypincéje, és az 1832-ben készült Közép-Európa legnagyobb boroshordója, az 1250 akós (748hl-es) Rákóczi-hordó.


A szőlő és a hozzá tartozó pince a múlt század közepén került a család birtokába Nagyapám révén. A gyalogművelésű tőkék között fő fajták az Ezerjó, a Juhfark, az Olaszrizling és a Szürkebarát voltak.


Édesapám fokozatosan vette át a feladatokat. Egyes függönyre és vertikora váltott, a fajták között megjelent a Bianca, a Viktória gyöngye, a Zenit, később a Cserszegi fűszeres és a Rozália.


A feladatokat kezdtem én is átvenni. Megújítottuk a támrendszert, középmagas kordonra váltottunk, a fajták közt újdonságként megjelent a Taurus. Terveink között szerepel kékszőlő termesztése is.


A munkákban gyermekeim, a negyedik generáció is tevékenyen kiveszi a részét, az utánpótlás biztosított. Kézműves, családi borászat vagyunk.
Szőlőterületünk, mely 900 nöl méretű, Baj-Szőlőhegyen, az egyik legjobb adottságú dűlőben a Kecske-hegyen található. Kizárólag az itt szüretelt szőlőt dolgozzuk fel. A terület alatt 10 méter mélyen bújik meg a 200 éves, részben téglázott, részben csak löszbe vájt pincénk, amely méretéből adódóan akár 50 fő fogadására is alkalmas. Különlegessége, hogy akadálymentesített, nem kell lépcsőznie a vendégeknek. A présház előtti nagy kertben amíg a szülők bort kóstolnak a gyerekek szabadon játszhatnak.


Az elmúlt időszakban részt vettünk a Nyitott Pince Napokon, csatlakoztunk a Neszmélyi Borút Egyesülethez és igyekszünk megjelenni egyre több rendezvényen. Hisszük, hogy jó úton járunk és reméljük, hogy ebben látogatóinknál is visszaigazolást nyerünk. Reméljük alkalmuk lesz megtapasztalni a hely nyugalmát, érezni a természet közelségét, élvezni a kis pincékre jellemző családias hangulatot.

Cím: 2836 Baj-Szőlőhegy, Vincellér út 2610.hrsz
Tel.: +36 20 432 2491 (Wéber Rudolf)
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: http://weberpince.hu

Facebook: Wéber Családi Pincészet

  

 

 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.